Idete stavať dom? Nelimitujte svoju fantáziu a nerobte kompromisy

Byt alebo rodinný dom? To je asi večná otázka, ktorú bude riešiť takmer každý, kto sa chystá investovať do nového bývania. Mohli by sme tu siahodlho diskutovať o výhodách a nevýhodách jedného alebo druhého riešenia, ale realita je žiaľ taká, že často sú najrozhodujúcejším faktorom financie

Ak neviete svoje predstavy dostať do hmotnej podoby, nechajte za vás pracovať architekta

Áno, ceny akýchkoľvek nehnuteľností v posledných rokoch šialene stúpajú, takže za cenu drahšieho bytu sa dá kľudne postaviť pekný domček avšak ak nevlastníte pozemok, na ktorom by ste mohli stavať, už len kúpa pozemku vás vyjde nezanedbateľný finančný obnos. Ak však predsa len máte prostriedky na stavbu rodinného domu, jedna z jeho výhod je to, že sa môže naplno prejaviť šikovný interiérový architekt, ktorý vo vás drieme. Alebo si takého môžete najať.

Stavba rodinného domu totižto ponúka oveľa väčšie možnosti, čo sa týka riešenia interiéru. Prakticky vás môže limitovať len váš rozpočet a zákony fyziky (predsa len musí dom aj stáť). Každopádne, na to, ako bude interiér vášho domu vyzerať, môžete myslieť už pri návrhu pôdorysu a patrične ho k vašej predstave dokonalého interiéru prispôsobiť.

TIP: wallmuralia.sk

Priestranná kuchyňa s ostrovčekom, či veľká kúpeľňa na vaňu aj sprchový kút? Majte všetko

Vždy ste napríklad obdivovali krásne kuchyne s ostrovčekom? Nechajte si na kuchyňu dostatok priestoru, prípadne ju prepojte s obývacou izbou a môžete takú mať aj vy. A keď spomíname obývačku, čo takto veľké francúzske okná s prechodom priamo na terasu? Takýmto spôsobom minimálne cez leto rozšírite svoju obývačku.

Taktiež pri návrhu kúpeľne nemusíte riešiť ďalšiu večnú dilemu týkajúcu sa stavieb domov, či rekonštrukcii bytov. Vaňa alebo sprchový kút? Jednoducho si na kúpeľňu vyčleňte dostatok priestoru, aby ste tam poľahky zmestili aj jedno aj druhé. Alebo si navrhnite kúpeľne dve, jednu so „sprcháčom“ a druhú s veľkou vaňou.

Zdroj obrázka:

Autor: Artazum / Shutterstock.com